FAQ
Veelgestelde vragen:


Veel gestelde vragen:

Hoe worden de beeldmaterialen aangeleverd?
- Ik lever alles digitaal op groot formaat aan bij elke vorm van fotografie. Dit wil zeggen op formaat 20x30cm in 300 dpi. Dit geeft u een uitermate goed formaat voor grote prints of canvassen van zelfs 90x60cm.
Ik gebruik Wetransfer om de beeldmaterialen door te sturen.


Wat bedoeld u met onbewerkt en bewerkt?
- Per fotoshoot lever ik een aantal bewerkte foto's. Deze zijn nader bekeken in Photoshop en bewerkt op kleurtemperatuur, scherpte en schoonheidsfoutjes.
De overige beelden lever ik onbewerkt aan zodat u alsnog een keuze kunt maken uit de overige beelden.
U bent dan vrij om na levering van de foto's nog een paar beelden te kiezen die ik dan alsnog kosteloos bewerk.
Op deze manier heeft u altijd wat u wenst.


Kunnen wij ook op een locatie foto's maken waar wij dat wensen?
Ik heb als buitenlocatie bij voorkeur het Oude meer tussen Best en Son in. Deze locatie bied zowat alles voor een fijne fotoshoot met diverse achtergronden.
Wenst u een locatie welke zich binnen een straal van 20km van mijn adres bevind, dan is dit kosteloos.
Wenst u een locatie welke zich buiten een straal van 20km van mijn adres bevind, dan komt er €0,20 bij per gereden km van mijn adres. (retour uiteraard)


Welke apparatuur gebruikt u tijdens de fotoshoot?
Tijdens al mijn shoots gebruik ik de Canon 5D Mark III als camera. (mijn Canon 5D mark II dient als back-up)
Mijn lenskeuze hangt af van het type fotoshoot.
Zo gebruik ik in de studio over het algemeen de Canon 24-70 F2.8mm L USM lens vanwege de groothoek en het fijne diafragma. Bij portretten wijk ik wel eens uit naar de Canon 85mm F1,2 L USM voor het enorm mooie DOF dat deze lens creëert.

Mijn studio lampen zijn allen van het merk Linkstar. Een erg fijne set om mee te werken.
Bij bruiloften gebruik ik voornamelijk de Canon 24-70mm F2.8 L USM en de 85mm F1,2 L USM vanwege het grote diafragma dat gewenst is bij minder licht. Tevens hebben beide lenzen het beste resultaat voor een mooi DOF. Voor wat extra licht gebruik ik de Canon 600EX RT reportage flitser. Echter ben ik steeds meer aan het oefenen met strobist fotografie op bruiloften. Ik maak dan gebruik van 3 reportage flitsers en een trigger op mijn camera van het merk YongNuo welke enkel geschikt is voor de Canon toestellen. Erg mooi bij de openingsdans.
Uiteraard heb ik altijd een back-up bij van al mijn componenten tijdens een bruiloft.

 

Uw fotograaf:

Ook fijn te weten wie de beelden voor u vast gaat leggen toch?
Mijn naam is Anton van den Akker, geboren in 1979 te Eindhoven en woonachtig met mijn prachtige vrouw en 2 schitterende kinderen te Best. Een echte gemoedelijke Brabander met hartstochtelijke lach.
Ik ben inmiddels al een decennia actief in de fotografie. Door diverse cursussen en opleidingen heb ik mijzelf het vak eigen gemaakt. Het kost veel tijd en energie om het begrip fotografie te leren, niet even op de knop drukken en klaar. Hedendaags ben ik nog volle bak bezig om mijzelf te verbeteren door te investeren in verdere opleidingen/workshops en apparatuur voor nog betere resultaten.
Aangezien fotografie voor mij geen volledige baan kan vormen beoefen ik dit in deeltijd als zelfstandig ondernemer. Dankzij een thuisstudio kan ik de kosten lager houden wat weer resulteert in lagere tarieven.