Damon Pijlman BIGGER workshop

Eindelijk was het zo ver. Hotel geboekt in Wassenaar en alle spullen bijeen geraapt.
Na een rit van een goede 2,5 uur eindelijk op locatie. Direct volle bak aan de slag bij Studio Damon.
Damon Pijlman is een van de weinige fotografen in Nederland welke zich behoorlijk onderscheiden ten opzichte van alle andere huwelijks fotografen.
Hij heeft zelfs de luxe om alles op zijn manier te mogen schieten. Bruidsparen vragen aan hem wanneer ze mogen trouwen zodat het in zijn agenda past.

Ik had de BIGGER workshop geboekt samen met 6 andere trouw fotografen. De cursus bestond de eerste dag uit theorie, toelichting op zijn manier van werken en wat opdrachten.
Heel veel geleerd en een totaal nieuwe manier van werken op gedaan. Ik heb het grootste vermoeden dat dit de komende tijd flink wat veranderingen zal brengen in mijn manier van fotograferen.

De tweede dag was een gehele dag praktijk in de binnenstad van Leiden. Plekken die een fotograaf graag mijd (donkere steegjes etc.) werden nu juist opgezocht.
Binnen fotografie met flinke uitleg en toelichting heeft mij doen inzien dat ik nu wel graag op feest locaties wil fotograferen. Normaliter geef ik het advies mij niet uit te nodigen tijdens de feest avond. Het moge duidelijk zijn dat dit nu totaal veranderd is.
Ik sta zelfs te popelen om een feestavond geheel in deze manier van werken uit te voeren.

Wat mij vooral heeft veranderd zijn de volgende punten:
Een andere manier van focussen met de camera.
Een andere manier van belichten met de camera.
Een manier van compositie kiezen zonder hinderlijke objecten.
Off-camera (strobist) fotografie toepassen op grauwe dagen.
Off-camera fotografie toepassen op de feestavond.
Een klein gedeelte van fotobewerking wat mij doet dwingen over te stappen op Lightroom.
Marketing technische aanpassingen.

Kortom, wat een verademing en verrijking is dit geweest. Volgend jaar volgt er zeker weer een workshop bij een meester fotograaf.