2018/2019 dukte allom

Na verleden jaar een huis te hebben gebouwd is het op fotografie gebied erg stil geworden. Op social media en dergelijke heb ik al tijden geen reclame meer gemaakt.
Waarom is dan de vraag? Door stress heb ik ervaren dat het beter is wat rustiger door het leven heen te gaan. Dat reflecteert zich ook terug in de fotografie. Dit wil echter niet zeggen dat ik het niet meer leuk vind om te doen of dat ik er mee zou willen stoppen.
Integendeel, ik wil juist meer tijd toe leggen aan hen die mij nog steeds boeken. Echter maak ik daar geen reclame meer voor zodat het aantal fotoshoots wat minder word de komende tijd.

Mijn prijzen zijn nog steeds zeer concurrerend en men weet mij nog altijd te vinden. Dat vind ik plezierig. Mijn fotografie is nog altijd in ontwikkeling en in beweging. Juist hierdoor probeer ik mij nog altijd te onderscheiden van de overige fotografen in de alom vertegenwoordigde regio.
Het is een vrij beroep, maar er zit veel kaf tussen het koren dat nog gescheiden moet worden zullen we maar zeggen.
Veel starters bieden bijvoorbeeld tegen een budget prijs bruiloften aan. Houd er rekening mee dat zij vaak geen extra apparatuur bij hebben als het stuk gaat, dat zij niet de ervaring hebben zoals iemand die al 10 jaar ruimschoots bruiloften fotografeert. Er is echt een immens verschil in foto's en zo ook emoties die wel of niet vast gelegd worden.

Ik wil iedereen een kans bieden en het is niet mijn bedoeling om startende fotografen te belemmeren in hun doen en laten. Maar je trouwt als het goed is maar 1 keer. Laat anders een startende fotograaf die je kent mee lopen op een bruiloft. Hij of zij is daar bij mij welkom in en kan dan direct mee kijken en leren hoe het moet. Het heeft dan 2 voordelen waarbij u toch gedegen foto's krijgt en de vriend/vriendin/ het familielid de kans krijgt te leren.

Ik ben jullie graag van dienst ;-)
 

 

 

2016, een nieuw jaar vol met nieuwe belevingen.

2016, welkom in het nieuwe jaar zullen we maar zeggen. Ook dit jaar staat weer bol van mooie belevingen en vast en zeker ook de nodige uitdagingen.
Er staan reeds alweer de nodige shoots ingepland. Tevens zijn er ook al enkele datums niet meer beschikbaar voor bruiloften. Wees er tijdig bij mochten jullie nog een bruiloftsfotograaf zoeken.

Mijn tarieven hebben een kleine stijging gemaakt om de kosten wat te dekken. Eind 2015 is er veel geïnvesteerd in nieuwe lenzen, flitsapparatuur, een nieuwe pc en een opleiding.
Dit alles komt uiteraard ook weer ten goede in de kwaliteit van de foto's.
De Bruiloft pakketten zijn trouwens uitgebreid met 3 pocket fotoboekjes gratis bij ieder pakket!

Aangezien de vorige workshop goed bevallen was ben ik direct verder gaan zoeken naar wat nieuws. Nu blijkt er een fotografe in Nederland gespecialiseerd te zijn in voornamelijk natuurlijk licht in combinatie met een groot open diafragma.
Willy Kers is een zeer actieve moeder van 4 kinderen die schitterende beelden weet vast te leggen welke haast onrealistisch lijken. De verwachting is dat deze manier van fotograferen zeer goed aansluit op bruiloften en portret fotografie op een buitenlocatie.

Kortom, het ziet er allemaal weer bewogen uit voor het nieuwe jaar. Mag ik jullie nog tegemoet zien voor een mooie reeks foto's? Ik ben jullie graag van dienst!

Anton van den Akker
Fotovandenakker.nl
 

Damon Pijlman BIGGER workshop

Eindelijk was het zo ver. Hotel geboekt in Wassenaar en alle spullen bijeen geraapt.
Na een rit van een goede 2,5 uur eindelijk op locatie. Direct volle bak aan de slag bij Studio Damon.
Damon Pijlman is een van de weinige fotografen in Nederland welke zich behoorlijk onderscheiden ten opzichte van alle andere huwelijks fotografen.
Hij heeft zelfs de luxe om alles op zijn manier te mogen schieten. Bruidsparen vragen aan hem wanneer ze mogen trouwen zodat het in zijn agenda past.

Ik had de BIGGER workshop geboekt samen met 6 andere trouw fotografen. De cursus bestond de eerste dag uit theorie, toelichting op zijn manier van werken en wat opdrachten.
Heel veel geleerd en een totaal nieuwe manier van werken op gedaan. Ik heb het grootste vermoeden dat dit de komende tijd flink wat veranderingen zal brengen in mijn manier van fotograferen.

De tweede dag was een gehele dag praktijk in de binnenstad van Leiden. Plekken die een fotograaf graag mijd (donkere steegjes etc.) werden nu juist opgezocht.
Binnen fotografie met flinke uitleg en toelichting heeft mij doen inzien dat ik nu wel graag op feest locaties wil fotograferen. Normaliter geef ik het advies mij niet uit te nodigen tijdens de feest avond. Het moge duidelijk zijn dat dit nu totaal veranderd is.
Ik sta zelfs te popelen om een feestavond geheel in deze manier van werken uit te voeren.

Wat mij vooral heeft veranderd zijn de volgende punten:
Een andere manier van focussen met de camera.
Een andere manier van belichten met de camera.
Een manier van compositie kiezen zonder hinderlijke objecten.
Off-camera (strobist) fotografie toepassen op grauwe dagen.
Off-camera fotografie toepassen op de feestavond.
Een klein gedeelte van fotobewerking wat mij doet dwingen over te stappen op Lightroom.
Marketing technische aanpassingen.

Kortom, wat een verademing en verrijking is dit geweest. Volgend jaar volgt er zeker weer een workshop bij een meester fotograaf.

 

 

Het einde in zicht van 2015

Met nog een bijzondere bruiloft in het verschiet is het de periode voor bruiloften alweer bijna op zijn einde. Het was weer een bewogen jaar met veel leuke en vooral ook mooie bruidsparen.
Komend jaar nadert alweer snel, het is weer vroeg donker en de sfeerverlichting komt weer op tafel.
Voor mij de tijd weer om mijzelf verder te ontwikkelen in de fotografie. Komende November heb ik weer een 2 daagse cursus bij topfotograaf Damon welke al meermaals onderscheiden is als een van de beste fotografen in Nederland en regionen.
Ik denk dat er al gezegd kan worden dat dit weer 2 intensieve dagen gaan worden boordevol van informatie en kunde.
Stilstaan is achteruitgaan, en dat is wel het laatste dat ik wens te hebben. Ik kijk alweer halsreikend uit naar bruidsparen die alvast weer wat vastleggen voor komend jaar. Wil je een kosteloos informatief gesprek neem dan gerust contact op. Ik kom graag een keer bij u langs om mijzelf toe te lichten.
 

Een nieuw begin....

Fotovandenakker bestaat inmiddels alweer een redelijk aantal jaren. Uiteraard dien ik ook met de tijd mee te gaan waar een fris uiterlijk bij past.
Hedendaags zijn de websites dynamischer, frisser en opvallender. Een Blog is haast een noodzaak geworden om iedereen op de hoogte te houden.
Zo dan, zullen we maar zeggen..... Eindelijk een manier om mijzelf ook uit te drukken in schrift buiten de social media om.
Ik hoop in elk geval dat deze website door u (de bezoeker) gewaardeerd wordt. Heeft u op en of aanmerkingen dan verneem ik dat uiteraard graag via onze contactpagina.
Ik wens u veel plezier op deze nieuwe website en hoop spoedig kennis te maken voor een mooie en passende fotoshoot.

Met vriendelijke groet,

Anton van den Akker
FotovandenAkker.